Fernisering Dias & Riedweg

Fernisering 7. juni kl. 17-19

DIAS & RIEDWEG: POSSIBLE ARCHIVES

Kom til fest med Che Guevara, Mao Zedong, John F. Kennedy og Nikita Chrutchev, når Nikolaj Kunsthal slår dørene op til den første solo-udstilling med brasiliansk-schweiziske DIAS & RIEDWEG i Danmark.

Dias & Riedwegs værker tager ofte form af enorme, virtuose og smukke videoinstallationer, og udstillingen i Nikolaj Kunsthal er ingen undtagelse. Igennem 6 store, poetiske og eksotiske værker bringer Dias & Riedweg os ind under huden på mennesker, vi måske ikke til daglig møder. Resultatet er fantastisk, snirklet og gribende kunst, der går i clinch med de store og små udfordringer.

Om udstilingen og kunstnerne

I udstillingen 'Possible Archives' dykker kunstnerne ned i fortidens arkiver, eller rettere mulige arkiver - for kan vi overhovedet arkivere (for)tiden? - for at pille lagene af tidens store og små begivenheder. Men de gør mere end det. De omrokerer, bygger ud og fylder på og konstruerer et visuelt fundament, der (måske) hjælper os til bedre at forstå, hvorfor verden hænger sammen, som den gør.

Mauricio Dias (f. 1964, Brasilien) og Walter Riedweg (f. 1955, Schweiz) er bosat i Rio de Janeiro, Brasilien, arbejder i alverdens krinkelkroge og er blandt de mest anerkendte navne fra den brasiliansk kunstscene - en kunstscene der markerer sig særdeles stærkt internationalt i disse år. 

Duoen har arbejdet sammen siden 1993 og deltaget på toneangivende internationale udstillinger som Venedig Biennalen, Biennalen i Sao Paulo og Documenta i Kassel. Nikolaj Kunsthal viste i 2012 på Copenhagen Art Festival duoens værk "Moving Truck".

Det er imidlertid første gang, der afholdes en stor udstilling med DIAS & RIEDWEG i Danmark, og Nikolaj Kunsthal er derfor særdeles stolt over at kunne præsentere kunstnerne for det danske publikum.

Se mere om udstillingen DIAS & RIEDWEG: POSSIBLE ARCHIVES