FOKUS - Filmpremiere: Tina Enghoff 7 X Dialog

Tina Enghoff "7 X Dialog" (2015). Stil.

Billedkunstneren Tina Enghoff viser sin nye film 7 X Dialog, der er den femte og sidste film i Enghoffs projekt, pArtof Valby, om børn og unge fra Valby. I syv små iscenesatte møder mellem børn, unge og ældre, der bor i Valby, gives et intimt indblik i, hvad en samtale grundlæggende går ud på, f.eks. hvordan mening og betydning skabes kollektivt ved at anerkende den andens sprog. Dialogerne i filmen kredser om både enkle og store temaer som blomster, fejl, kræft og rummænd og viser, hvordan selv små mimiske bevægelser, gestik, tøven, blikke og afbrydelser former vores fortællinger og den plads, vi giver hinanden.

Tina Enghoff har fra 2012 til 2015 samarbejdet med børn og unge beboere fra Folehaven, Hornemanns Vænge og Valbyejendommene om at skabe kunstfilm, hvor deltagerne reflekterer over deres liv og omgivelser. pArt of Valby er den samlede titel på de kunstprocesser, som er blevet til i alt fem film om identitet, venskaber, løgne, rollemodeller og tillid.

7 X Dialog har premiere denne aften og efterfølgende vises projektets øvrige film Ved du hvem jeg er?, Løgnedetektoren, Kan du høre noget? og De syv valg.

pArt of Valby er en del af det regionale kulturudviklingsprojekt SKIS (Sæt Kulturen i Spil) mellem seks kommuner under Kulturmetropol Øresund.