Kulturnatten 2014:
Performance af Lilibeth Cuenca Rasmussen: Lucy

Foto: Attilha Urban

Lucy - en performance af Lilibeth Cuenca Rasmussen

Det betyder noget, hvilken jord man er født på 
Jord er lig land 
Land er lig identitet 
Etnicitet og kultur 

I performancen Lucy er Lilibeth Cuenca Rasmussen smurt ind og groundet i en 1,5 ton lersokkel. Publikum inviteres til at deltage ved at tage jord og ler fra hende og selv skabe noget nyt, forme jorden eller tænde et lys for hende.

Lilibeth Cuenca Rasmussen blev født i Manila på Filippinerne i 1970 som datter af en dansk far og en filippinsk mor, men da hun var otte år, flyttede familien til Danmark. Denne dobbelte etnicitet er ofte omdrejningspunktet i den universelle fortælling, mange af hendes værker indeholder.

Gennem en både kritisk og humoristisk tilgang til emner som identitet, kultur, religion, race, køn og sociale relationer skaber Cuenca Rasmussen performances, der rummer stærke følelser og forvandlinger. 

Lucy kan da også ses som en refleksion over det at komme fra forskellige kulturer og høre til flere steder.

 

Kun adgang med Kulturpas

 

For at være med til Kulturnatten i Nikolaj Kunsthal skal man have et Kulturpas. Et Kulturpas koster 90 kr., giver adgang til alle arrangementer på Kulturnatten og kan købes i alle 7-Eleven i Hovedstadsområdet og på museer og biblioteker i København og på Frederiksberg.

 

Se mere om salgsteder her

Se mere om Kulturnatten 2014

 

Performancen på Kulturnatten er optakt til Lilibeth Cuenca Rasmussens udstilling being human being, der åbner i Nikolaj Kunsthal 23. oktober 2014 kl. 17 - 19.