Tower Session:
Musikvideoæstetik, Roger Ballen og Die Antwoords I Fink U Freeky

I denne Tower Session kigger medieforsker og musikvideoekspert Mathias Bonde Korsgaard nærmere på den Roger Ballen-instruerede video til Die Antwoords "I Fink U Freeky", der vises som en del af Roger Ballen-udstillingen. 

"I Fink U Freeky" er en unik musikvideo, der efterlader et næsten ligeså markant indtryk, som Roger Ballens fotografier gør. Ambitionen med musikvideoen var da også netop at forsøge at levendegøre Ballens fotografier, og den er således holdt i hans karakteristiske fotografiske stil. Korsgaard stiller desuden skarpt på, hvorledes videoen på én og samme tid både viderefører og gør op med en række af musikvideomediets æstetiske kendemærker - og giver således også et indblik i, hvor musikvideoen som kunstnerisk udtryksform befinder sig i dag. 

***

Mathias Bonde Korsgaard (f. 1983) har en ph.d.-grad i Kunst, kultur og litteraturstudier fra Aarhus Universitet. Hans ph.d.-afhandling behandler musikvideoens digitale transformation i det 21. århundrede. Han har desuden været inviteret til Stanford Universitet som Visting Researcher og sidder i redaktionen på online-filmtidsskriftet 16:9.

 

Arrangementet er gratis, når entreen er betalt. 

 

Foto: Still fra Die Antwoords musikvideo.