Tower Sessions:
Release-arrangement: ny musik-app til Iphone

Virtuoso er en ny musik-app til iPhone, designet og programmeret af komponisten Anders Monrad for kunstnergruppen Haandholdt (DK).

Virtuoso er både et instrument, en interaktiv komposition og grafisk værk i ét: Et nyt slags digitalt gesamtkunstwerk, som brugeren kan betjene på sin iPhone ligesom den klassiske musikvirtuos, der indgår i et symbiotisk, sanseligt samspil med sit instrument.

Nikolaj Kunsthal inviterer inden for til release på Virtuoso d. 30. oktober 2014
kl. 17-19

Her vil musikeren Ying-Hsueh Chen stå for en musikalsk performance med "Virtuoso", efterfulgt af en artist talk mellem Anders Monrad og komponisten Fuzzy.
I forbindelse med arrangementet bliver det desuden muligt at downloade "Virtuoso" gratis fra Appstore inden den officielle release d. 1. november 2014.App’ens interface er baseret på en kombination af multitouch- og accelerometer-input, som lægger op til en gestisk, kropslig betjening af app'en: Ved at bevæge iPhonen rundt i alle retninger, mens én eller flere fingre holdes nede på skærmen, kan brugeren styre og manipulere fem forskellige synthesizere, som genererer abstrakt elektronisk lyd vha. henholdsvis additiv-, fysisk modelering-, FM-, subtraktiv- og granulær-syntese.

Mens brugeren spiller med app'en ved at aktivere op til fem forskellige lyde én efter én, genereres samtidig en 15-sekunders musikalsk komposition og et simpelt grafisk design på skærmen, fra et indbygget, algoritmisk kompositions-setup. Når brugeren slipper fingrene fra skærmen, afspilles kompositionen med brugerens valgte, aktiverede lyde og grafik.

 

Anders Monrad (f. 1981) er en dansk komponist, lyddesigner og programmør. Uddannet i klassisk komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Royal Academy of Music i London. Han har komponeret adskillige værker til klassiske instrumenter, bl.a. "Mærsk Operaen" fra 2012 i samarbejde med Superflex. I de senere år har han især interesseret sig for at kombinere sin klassiske musik baggrund med interaktive digitale medier - f.eks. computerspil og især programmering af musikalske apps.

Læs mere på: andersmonrad.dk