Cinemateket og Nikolaj Kunsthal går sammen om Døden i Venedig

Skal du se Døden i Venedig i Cinemateket d. 19. juni kl. 19.00 – eller har du lige set den? Så gem din billet eller købskvittering, og få gratis adgang til at se det tema-beslægtede kunstværk Tutti Veneziani i Nikolaj Kunsthal i København. Tilbuddet gælder frem til 18. august.

Omvendt, hvis du skal se eller har set kunstværket ’Tutti Veneziani' af Dias & Riedweg i Nikolaj Kunsthal, får du 25 kr. i rabat på billetten til filmen Døden i Venedig i Cinemateket onsdag den 19. juni kl. 19. Bare husk at få en rabatbillet med fra Informationen i Nikolaj Kunsthal.

Værket

Værket ’Tutti Veneziani’ er inspireret af både ’Døden i Venedig’ og af Venedig som en form for scene, hvor folk iklæder sig forskellige roller. Det består af fire videoprojektioner fordelt over to etager og viser venetianere, som klæder om i hjemmet eller på arbejdet, mens de fortæller om ’den dag, de døde’. ’Tutti Veneziani’ er en del den store videokunstudstilling ’Possible Archives’ skabt af det brasiliansk-schweiziske kunstnerpar Dias & Riedweg

Filmen

Filmen ’Døden i Venedig’ skildrer forfatter Thomas Manns fortælling om komponisten Gustav Aschenbach (læs: Gustav Mahler), der under et rekreationsophold i Venedig gribes af en lidenskabelig, voyeuristisk kærlighed til den unge dreng Tadzio. Komponisten skjuler sin lidenskab, mens turistbyen hærges af en dødbringende sygdom. De labyrintiske stræder mellem Markuspladsen og Rialtobroen sætter scenen for spillet imellem den smukke dreng og den døende kunstner, der uforglemmeligt akkompagneres af passager fra Mahlers 3. og 5. symfoni.