EN NY OG BEDRE NIKOLAJ KUNSTHAL ER ÅBNET IGEN


EN NY NIKOLAJ KUNSTHAL

Siden 2015 har Nikolaj Kunsthal undergået en omfattende istandsættelse og nyindretning, som skal gøre den historiske kirkebygning til et endnu bedre sted for samtidskunsten og for publikum. 

Kunsthallens udstillingsareal er blevet forøget væsentligt. Kunsten udfolder sig i det 12 meter høje hovedskib, som nu fremstår symmetrisk flankeret af begge sideskibe, der også er inddraget til udstillinger. Faciliteterne for publikum moderniseres og nyindrettes.

De hvælvede kirkelofter er blevet restaureret og nymalet i de tre skibe og i kunsthallens store øvre udstillingsgalleri. En ny trefløjet trappe er skabt i hovedskibet.

Med historisk bevidsthed er arkitektoniske forløb og detaljer fremhævet og farvesat, ikke mindst den store trætrappe der løber op igennem tårnet.

Den historiske bygning geares til samtidskunsten og de nye medier med et nyt moderne belysningssystem, der er installeret i udstillings- og publikumsområderne. I hele stueplanet er der etableret nyt terrændæk med indbygget varme, el og netværk.

Istandsættelse og nyindretning af Nikolaj Kunsthal pågår i nye faser frem til 2018 og udføres i faser, så det i vid udstrækning er muligt at vise udstillinger og holde åbent for publikum undervejs.


Ny udsigt over København
Senere i 2017 åbner Nikolaj Kunsthal for publikumsadgang til tårnet, så alle kan nyde udsigten ud over København fra denne centrale beliggenhed. Tårnet er byens tredjehøjeste og ældre end Rundetårn. Tårnet vil samtidig blive inddraget som en ny platform for samtidskunsten.

Tak
Istandsættelse og nyindretning af Nikolaj Kunsthal udføres af Københavns Kommune.
Bente Lange Arkitekter er rådgiver.
 

Stor tak til vores samarbejdspartnere Louis Poulsen A/S,
Flügger, Tuxen Design, Murermester Tim, Dahl A/S, reEL-installation, AH Lift Aps og Lauth Stillads Udlejning Aps.  

Nikolaj Kunsthal er en del af den samlede organisation Historie & Kunst, som også tæller Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv og Thorvaldsens Museum.