Nikolaj Kunsthal søger frivillige til seminar BE.BOP d. 15-18 maj 2014

I forbindelse med det første BE.BOP-seminar på dansk grund søger Nikolaj Kunsthal i samarbejde med BE.BOP frivillige til at hjælpe med afviklingen af seminaret, der løber over fire dage på fire forskellige locations i København: KUA, Cinemateket , Statens Værksteder for Kunst og Nikolaj Kunsthal fra d. 15. - d. 18. maj 2014.

Som frivillig er man med til at få alt til at glide glat under seminaret og til at hjælpe de deltagende kunstnere i forbindelse med deres performances m.m. Alt i alt være med til at skabe den totaloplevelse som BE.BOP er. Dét har vi brug for din hjælp til!

BE.BOP (BLACK EUROPE BODY POLITICS) er startet af den Port-au-Prince-fødte, Berlin-bosiddende kurator Alanna Lockward som et forsøg på at skabe en fælles diskussion af dekolonialiseringens æstetik i Europa. Med nøglepersoner fra det kunstneriske og forskningsteoretiske felt repræsenteret sammen med screenings, talks, debatter og performances sætter BE.BOP de trans-koloniale relationer indenfor kunst og kultur i spil. 

I København vil BE.BOP tage udgangspunkt i den dansk-trinidadiske videokunstner Jeannette Ehlers' aktuelle udstilling SAY IT LOD! i Nikolaj Kunsthal. Udstillingen trækker tråde ud til den højaktuelle debat omkring Danmarks fortid som kolonimagt, trekantshandlen og ikke mindst den betændte diskussion om ansvar og undskyldning overfor efterkommere af slaver.

Dine opgaver
Arbejdet vil blandt andet bestå i at assistere de udenlandske kunstnere i forbindelse med afviklingen af deres performances og under deres ophold i Danmark. Derudover vil du være en uundværlig del af teamet ved rundbordsdiskussionerne og være med til at sørge for, at deltagerne har, hvad de skal bruge, og at det hele forløber glat. Alt i alt vil du være en af de centrale personer, som er med til at få det hele til at køre i løbet af de fire dage BE.BOP er i København.

Forløbet vil give dig et indblik i afviklingen af et banebrydende seminar, der går på tværs af discipliner og give dig mulighed for at se “bag kulisserne” på såvel BE.BOP-seminaret som Nikolaj Kunsthal. Du vil være med til at afvikle seminaret fra start til slut og du vil under seminaret også få rig mulighed for at udvide dit netværk inden for området.

Program vi har brug for hjælp til
Torsdag 15/5 kl. 18:00– 22:00: Åbningsreception Nikolaj Kunsthal (2 prs.)
Fredag  16/5 9:30-17:00: Rundbordsdiskussioner, Statens Værksteder for Kunst (dagen kan deles mellem 2-3 prs.) 
Lørdag 17/5 kl. 10:00-18:00: Performances i Nikolaj Kunsthal (dagen kan deles mellem 2-3 prs.)
Søndag 18/5 kl. 10:00 15:00: Rundbordsdiskussioner, Statens Værksteder for Kunst (dagen kan deles mellem 2 prs.)

Vilkår
Arbejdet er ulønnet, men der vil være mulighed for at modtage en anbefaling som afslutning på forløbet. Der er ingen krav til specielle færdigheder, andet end at du skal kunne arbejde selvstændigt og gerne kunne lide at arbejde med mennesker fra hele verden. 

For at kunne koordinere forløbet har vi brug for din bindende tilmelding hurtigst muligt. Det gør du ved at sende en mail til Anne Julie i Nikolaj Kunsthal: aja@nikolajkunsthal.dkHar du spørgsmål, kan Anne Julie også kontaktes på tlf. 41266312 (hverdage mellem 9 og 15).

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Med venlig hilsen,

Nikolaj Kunsthal