Sidste chance for at opleve PIXELADE søndag 9. november 2014

Denne uge er sidste uge, vi viser udstillingen PIXELADE - for alle fra 0 - 116 år. Udstillingen lukker søndag den 9. november 2014 kl. 17.

Udstillingen er en interaktiv totalinstallation skabt af billedkunstnerne Malene Bang og Katja Løgstrup-Hansen i samarbejde med spiludviklere fra Copenhagen Game Collective, og alle kan være med. Her kan man bygge i pixels, selv blive opløst i pixels eller skyde selvlysende kugler af sted i en kuglebane. Ingen ved, hvilken vej kuglen triller...

PIXELADE undersøger, hvad der sker inde i en computer, hvordan det er, hvis man kan komme ind bag skærmen og selv blive en del spillenes univers. 

PIXELADE er det nyeste skud på stammen i Nikolaj Kunsthals mangeårige tradition for at skabe en særlig udstilling med samtidskunst for børn, unge og de voksne, der ledsager dem. 

 

DET SKRIVER PRESSEN

 

Magasinet Kunst

”Det er den bedste udstilling jeg nogensinde har været på”, udbryder min mor og fortsætter, ”Dét er da kunst, man kan forstå!” Og ja, det er det – altså kunst man kan forstå. Det er kvadratisk og håndgribeligt, og alligevel virkelig godt gennemtænkt. Der er underholdning for de fleste, om man ønsker at bygge en verden af kubiske puder, blive en del af et computerunivers eller rykke hele matematiktimen ind i kirkerummet og erstatte de små centikubes fra den gængse undervisning med kubiske puder i legevenlig størrelse.

Læs hele reportagen

 

Politiken

Politiken synes

"Det mest oplagte er at skubbe eller slå hinanden oven i hovedet med puderne, men man kan også lave mere abstrakte spil med dem eller bare sidde på puderne. Kort sagt er det klart en fordel at besøge ’Pixelade’ i en større gruppe og at have en god portion konkurrenceiver og legebarn inde i sig."

Læs hele anmeldelsen

 

Fine Spind

“Det er vigtigt, at børn får en portal til at komme ind i kunstens verden. Nikolaj Kunsthal gør meget for at nå ud til skolerne med udstilling, så det ikke kun er børn, der i forvejen kommer med på museum, som får muligheden for at opdage, at kunst er spændende,” siger Malene Bang. 

Læs hele interviewet

 

INDEFRA UDEFRA

"...den aldersspredning på 4 år imellem vores børn, der ellers nogen gange kan være et problem når vi skal finde en fælles aktivitet, var absolut ikke noget vi behøvede at bekymre os om. Der var helt sikkert noget for alle, også de voksne.

Lydsiden var især noget af det der imponerede mig, og som jeg synes var et vigtigt element i forhold til at få en fornemmelse af at være inde i en computer. Og derudover var det virkelig rart, at man bare kunne lade børnene løbe rundt, uden at man konstant skulle holde øje med om de rørte ved noget de ikke måtte. Alt kunne leges med. Så en stor anbefalig herfra!"

Læs mere på bloggen INDEFRA UDEFRA

 

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN PIXELADE