Vinderne er...

Traditionen tro åbnede FOKUS videokunstfestival med offentliggørelse af de ti nominerede og tre vindere i årets OPEN CALL. 265 videoværker fra 33 forskellige lande var med i konkurrencen. Alle værkerne kan ses på FOKUS 2015.

Vinderne er:

Paul Simon Richards (GB) -  ∆ HS. FS. ZWN - BS. NC. BS.
Filmen består af fragmenter af monologer, animation og musik. Den er løst opbygget over induktionsteknikker, der anvendes i klinisk hypnose, og oversat til strukturalistisk filmteknik, f.eks gentagelser, hvileperioder og momenter som bidrager til øget stimulering af billede og lyd.

Paul Simon Richards er uddannet fra Slade School of Art i 2003 og LUX Associate Artist Programme i 2012 i London. Han har udstillet på bl.a. Frieze Art Fair og Modern Art Oxford

Malene Choi (DK) - Skov
Omdrejningspunktet i denne film er Mount Fuji i Japan. For foden af dette bjerg begår folk selvmord. Inde i skoven står træerne tæt og der er helt stille. På grund af vulkansk jordbund virker hverken kompas, GPS eller mobiltelefon på stedet. Af uvisse årsager er der intet dyreliv på de 3500 hektarer pånær fugle og flagermus. De lokale har forklaret det med, at skoven er hjemsøgt, fordi folk i det 19. århundrede efterlod ældre og uønskede børn på stedet - munde som var svære at mætte.

Malene Choi er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2005. I 2012 vandt hun en Robert for fiktionsfilmen Dyret.

Lene Vollhardt & Seraphine Meya (D) - Registrationsfragmente eines Vagen Krieges
Dette scenografiske essay består af historisk, mytologisk og politisk indhold, der omhandler hukommelseskontruktion. Filmen er et socialpolitisk værk, som sætter fokus på kvinder og vold samt fremviser mediernes måde at forholde sig til dette. 

Begge kunstnere er uddannet fra Staatsliche Hochschule für Gestaltung Karlsruhe. Lene Vollhardt i kunst og design mens Seraphine Meya har en MA i kunsthistorie og medieteori. 

 

Se trailers fra de ti nominerede værker

Trailers fra de tre vindere: