Lilibeth Cuenca Rasmussen
being human being

24. oktober 2014 til 25. januar 2015

Lilibeth Cuenca Rasmussen spørger i udstillingen being human being om, hvor vi egentlig kommer fra. Hvad er det oprindelige menneske, og hvad ligger bag forestillingen om det oprindelige menneske?

Udstillingen undersøger måden, vi søger efter og fremstiller vores naturlige og menneskelige ophav, og hvordan det påvirker vores måde at forstå os selv. Lilibeth Cuenca Rasmussen tager afsæt i geologiens naturvidenskabelige studier af jordens opbygning og udvikling, og som (måske) kan give svar på, hvordan livet har udviklet sig til det, vi kender i dag.

Udstillingen being human being udspringer af Lilibeth Cuenca Rasmussens nylige rejse til Etiopien og kredser om menneskets søgen efter og fremstilling af dets naturlige og menneskelige ophav.

Udarbejdelsen af værkerne sker gennem en række performances, der skildrer en tretrins-bevægelse; jord - krop - sprog. Igennem gentagende handlinger skabes rituelle, meditative tableauer.

Lilibeth Cuenca Rasmussen har inviteret både sin familie og andre kunstnere til at medvirke. Alle performances er åbne for publikum. 

Udstillingen består af performative, skulpturelle, maleriske og auditive elementer, som delvis er en viderebearbejdning af Lilibeth Cuenca Rasmussens performative malerier udviklet under hendes soloudstilling på Horsens Kunstmuseum tidligere på året. 

 

Fredag d. 14. november er udstillingen ekstraordinært lukket på grund af konference i samarbejde med CPH:DOX. 

 

Det skriver pressen

 

Kunsten.nu

"Kunsten.nu har mødt kunstneren, som fortæller om sine nye værker og om at sætte sig i forbindelse med en 3,2 millioner år gammel kvinde."

Læs hele interviewet

 

Kunsten.nu

Ugens kunstner - Lilibeth Cuenca Rasmussen

"Hun er halvt dansk, halvt filippinsk og helt sin egen. Lilibeth Cuenca Rasmussen har om nogen slået døren ind til performancekunsten. Og ikke kun til den hjemlige kunstscene. Også udlandet og Danmarks højere uddannelsesinstitutioner har fået øjnene op for hendes performative transformationer."

Læs portræt

 

Teater1

Om åbningsperformancen: "In the beginning – Bemejemeria var et interessant, friskt og stramt bud på en rituel performance. En smuk undersøgelse af kulturelt bestemte handlinger og relationer."  

Læs hele anmeldelsen

 

Arterritory

"being human being is not really an exhibition, nor is it a performance. It's something in between. What we explore is an open studio or a program of live art in which we witness artistic research and the formation of artworks."

Læs hele artiklen

 

This is Tomorrow

Se galleri og læs foromtalen

 

Fernisering 23. oktober kl. 17 - 19