Nicoline van Harskamp:
To Live Outside The Law You Must Be Honest

10. februar 2007 til 25. marts 2007

Kunstner: Nicoline van Harskamp

Nicoline van Harskamp var den første kunstner inden for Kunsthallen Nikolajs nye udstillingsprojekt Tårnrummet, som fokuserer primært på enkeltudstillinger af kunstnere på vej frem.

Udstillingen indeholdt tre nye videoværker som omhandler styreform, retshåndhævelse og borgerrettigheder, baseret på samtaler med beboere i fristaden Christiania og med libertarianere og anarkister i London. Udgangspunktet for projektet var kunstnerens ophold på Christiania som en del af fristadens gæsteforsker-program.

I forlængelse af udstillingen afholdtes to seminarer. Det første drejede sig om Christianias Gæsteforsker-program, og det andet så på van Harskamp's udstilling ud fra juridiske, aktivistiske og kunstneriske perspektiver.

Seminarer: 15/02/07 Christianias Gæsteforsker-program

Emmerik Warburg (christianit, medstifter af Christianias Gæsteforsker-program). Den seneste politiske udvikling omkring Christiania.

Lise Autogena (kunstner, medstifter af Christianias Gæsteforsker-program, London). Introduktion til Christianias Gæsteforsker-program, Christianias erfaringer med lokal organisering, alternativ ejendomsret, arkitektur, bæredygtighed, demokrati, social integration og engagement i fællesskabe.

Eric Clark (Institutleder ved Institut for Kulturgeografi og Økonomisk Geografi, Lunds Universitet). Huller i Christianias politiske økonomi.

Dr. Jamie Stapleton (Associate Research Fellow, Birbeck School of Law, London). Praksis for "ejerskab" i Christiania Ditlev Nissen (tidligere christianit, konsulent i samarbejds- og bæredygtighedsforhold). Politiske processer og social innovation.

 

Der blev desuden afholdt filmforevisninger (klassiske og nyere dokumentarfilm om Christiania):

Lov & Orden i Christiania, Nils Vest, 9 min, 1974 & Lov & Orden i Christiania 2, Nils Vest, 28 min, 2003

Christiania - Du har mit hjerte, Nils Vest, 60 min, 1991

Circus Krigen, Jørn Balther, 40 min, 2005 Kulturkrigen, Jørn Balther, 40 min, 2006

Projektleder og kurator på arrangementerne: Frans Stuber