Eske Kath & Oh Land:
SKIBET

23. august 2017 til 7. januar 2018

SKIBET er navnet på Nikolaj Kunsthals nye store satsning for både børn og voksne, der har verdenspremiere onsdag d. 23. august 2017 kl. 15. Udstillingen er skabt af billedkunstner Eske Kath og musiker Nanna Fabricius Øland– også kendt som Oh Land. Den kan opleves frem til 7. januar 2018.

En udstilling for alle sanser

Det første, der møder én, når man træder ind i kunsthallen, er indtrykket af et kæmpe containerskib i kirkebygningens hovedskib. Skibets skrog og retning gennem rummet markeres af en fastfrossen slipstrøm af bølger, man kan bevæge sig rundt på. Containerne er stablet op i tre etager, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i skibets indre. Fra udkigsdækket kan man skue ud over havet og bl.a. se halvt sunkne containere - faldet af skibet på dets vej. Skibets tre dæk rummer perspektiver på udstillingens temaer. Temaer som både vedrører det enkelte menneske såvel som vores fælles skæbne.

Udstillingen fylder hele kunsthallens store hovedskib, ligesom også orglet er inddraget med en interaktiv komposition. SKIBET tager bl.a. udgangspunkt i Nikolaj Kunsthals kirkebygning, der er opkaldt efter de søfarendes helgen. Udstillingen lægger sig i forlængelse af Nikolaj Kunsthals mangeårige tradition for at skabe en særlig type udstilling, der henvender sig til alle aldersgrupper. Andreas Brøgger, leder af Nikolaj Kunsthal, siger:

"Vi er glade for at kunne præsentere SKIBET, årets udstilling for både børn og voksne skabt af Eske Kath og Oh Land i et særligt samarbejde. SKIBET appellerer til alle sanserne og har samtidig meget på hjerte i forhold til den tid, vi lever i lige nu. Udstillingen rejser således almene menneskelige spørgsmål om, hvad der er vigtigt at have med, hvor vi er på vej hen, og hvem eller hvad der sætter kursen."

Et liv i én container

De to kunstnere, billedkunstner Eske Kath og musiker Oh Land, har ofte arbejdet sammen på hinandens projekter, men SKIBET er både deres første større udstillingsprojekt og det første projekt, hvor de er fælles om at skabe alt fra idé til udførelse. Idéen til SKIBET kom bl.a. af deres oplevelse af at flytte fra New York til Danmark for et år siden, hvor de bestilte en container til at få sejlet deres ejendele hertil. Her fik de at vide, at et helt liv i den vestlige del af verden typisk kan pakkes sammen og være i en 20-fods container.

”SKIBET er barnet. Man sætter det i vandet og håber, at det finder sin egen vej. Man kan lade skibet med meget – men man kan ikke glatte bølgerne ud. Det skal sejle selv. Det er ikke en betydning, andre behøver tillægge udstillingen, men for os blev det til et meget følelsesladet projekt,” lyder det fra Oh Land.

Eske Kath siger: ”Zoomer vi ud, helt ud, er vi på sin vis alle om bord på et skib, hvis destination ingen af os kender. Vi kan dog fra broen tydeligt se, at skibet har kurs mod vandfaldet, men  sætter vi tempoet ned eller drejer roret? Eller bilder vi os ind, at skibet et synkefrit? På Titanic fortsatte musikerne med at spille til det sidste.”

SKIBET kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra åbningen d. 23. august til og med 7. januar 2018. Entre koster 70 kr. for voksne. Entre for børn 30 kr.  inkl. workshopkit.

Workshop – skibet er ladet med...

I hele udstillingsperioden vil børn og voksne under overskriften "Skibet er ladet med..." kunne fylde deres egen container i ministørrelse med drømme og hemmeligheder, som kan sættes på et fælles containerskib i workshoplokalet i tilknytning til udstillingen.

Yderligere information:

Du finder fotos af de to kunstnere samt billedmateriale på Nikolaj Kunsthals hjemmeside under presse. Fotos af kunstnere akkrediteres P.

Kontakt venligst Charlotte Frost, presseansvarlig i Nikolaj Kunsthal, på 28601322 eller pr@nikolajkunsthal.dk, hvis du har yderligere spørgsmål. Det gælder også, hvis du ønsker at lave et interview med en af de to kunstnere.

Du er også velkommen til at kontakte  leder af Nikolaj Kunsthal, Andreas Brøgger, på tlf. 25481311 eller mail ab@nikolajkunsthal.dk.