The Way a Hare Transforms into a Tortoise / KOREA IN DENMARK

29. juni 2019 til 8. september 2019

Fra gaming-industri med interaktive spil hvor man får point for at være social, til malede dyreskind, et grænseland i flammer, vand som redskab til heling, live kageperformance og arkæologiske fund i LEGO format. Korea rummer mere, end hvad medierne til dagligt portrætterer.

Med hele to udstillinger bliver der over sommeren i Nikolaj Kunsthal rig mulighed for både at få et indblik i den koreanske oldtid og samtidig få et helhedsindtryk af, hvad der rører sig på den koreanske kunstscene i disse år.

I udstillingen The Way A Hare Transforms Into A Tortoise / KOREA IN DENMARK sættes der i anledning af 60-året for de dansk-koreanske diplomatiske forbindelser fokus på kunstlandskabet i Korea. Her kan man blandt andet opleve et interaktivt spil, hvor man får point alt efter, hvor god man er til at mingle med de andre computergenererede karakterer, der bevæger sig rundt i rummet. I et andet værk opleves vand i forskellig form som et vigtigt helende redskab for kunstneren, der som barn selv var offer for en brand. Med vigtige kunstbegivenheder som Mediebiennalen i Seoul samt Gwangju- og Busanbiennalen er Korea absolut et interessant land at vende sin opmærksomhed imod, når det gælder samtidskunst.

Deltagende kunstnere er: Yoon Kalim, Beak Jungki, Lee Chunghyung, Jang Junho, Rohwajeong, Chu Mirim, Jang Jongwan, Kwon Hayoon og Cho Hyun, som alle er bosat i Korea.

HAREN & SKILDPADDEN
Med navnet på udstillingen The Way A Hare Transforms Into A Tortoise / KOREA IN DENMARK henvises der til Æsops Fabler og fortællingen om kapløbet mellem haren og skildpadden. I fortællingen vinder skildpadden, fordi den hurtige hare føler sig sikker på at vinde og falder i søvn halvvejs i løbet. Udstillingen strækker sig over alle etager og byder på en række forskellige indblik i Koreas kulturelle identitet. En identitet som siden Koreakrigen har udviklet sig hurtigt i syd og har vokset sig til en stor økonomi med en blomstrende populærkultur, der bliver anerkendt langt ud over landets grænser.

Udstillingen er kurateret af Helene Nyborg Bay i samarbejde med den koreanske kurator Inseon Kim og viser ni kunstnere, hvoraf flere har skabt nye specifikke værker til Nikolaj Kunsthal.

PRAKTISK INFORMATION
Udstillingsperiode: 29. juni til 8. september 2019
Fernisering: 28. juni kl. 16.00 - 20.00
Åbningstider: tirsdag-fredag kl. 12.00 - 18.00, lørdag-søndag kl 11.00 - 17.00