Aktuelle undervisningstilbud i kunsthallens udstillinger

STINE MARIE JACOBSEN: LAW SHIFTERS

Dialogisk og kreativ workshopforløb skabt af kunstner Stine Marie Jacobsen.

Undervisningen foregår i udstillingen Law Shifters skabt af den danske kunstner Stine Marie Jacobsen i anledning af Danmarks formandskab for Europarådets Ministerkomité.

I undervisningen lægges der vægt på at indføre eleverne i demokrati og hvordan retssystemet fungerer. Eleverne er i dialog med og leverer modspil til de eksisterende love ved at blive inddelt i mindre grupper, som hhv. repræsenterer forsvarer, anklager, dommer og jury. Herefter opfører, diskuterer og gendømmer de en virkelig retssag under vejledning af underviseren. Når afgørelsen er på plads sammenlignes klassens dom med den dom, som blev givet i virkeligheden
Efter en lille pause inviteres eleverne til at skrive deres egne love i forbindelse med de fem punkter, som Europarådet har på dagsordenen under Danmarks formandskab. Dette er ligestilling, klima, uddannelse, retten til privatliv samt retten til ytringsfrihed. Hvert punkt har sin egen pult, hvor man kan skrive sit lovforslag på almindeligt hverdagssprog. Herefter sendes forslaget igennem luftrørssystemet og ind i en opsamlingsboks, som er synlig for eleverne. Til sidst oversættes elevernes lovforslag af en jurist til paragraffer og kommer på en offentlig hjemmeside for projektet. Desuden inviteres eleverne til at lave deres egne badge med lovforslaget, som de får med hjem.

BOOKING
Pris kr. 1100,- for 2 ½ time.
Forløbet er GRATIS for folkeskoler i Københavns Kommune, som hører under Åben Skole. 

Det er muligt at booke forløb i uge 14-19, mandag-fredag kl 9.15-11.45.

Undervisningsforløbet henvender sig til 5-9. klassetrin.

Vi tilbyder også workshop forløb for gymnasieklasser.

Pris kr. 1100,- for 2 ½ time.

Email: booking@nikolajkunsthal.dk


Send dine dato- og tidsønsker for undervisningsforløb med det samme og husk at oplyse klassetrin, antal elever, dit og skolens navn samt et telefonnummer.

 

https://www.skoletjenesten.dk/tilbud/stine-marie-jacobsen-law-shifters