TRUST - Filmprogram i Vester Vov Vov #2

Cel Crabeels, Nearly Present, Just Past, 2004  22 min. Courtesy: the artist and Middelheimmuseum, Antwerp

Foto: Cel Crabeels, Nearly Present, Just Past, 2004  22 min. Courtesy: the artist and Middelheimmuseum, Antwerp

Som del af TRUST vises et filmprogram i Vester Vov Vov. Biografen, der blev grundlagt af en flok idealister, er Danmarks ældste fungerende art cinema, og siden begyndelsen har den været kendt for et varieret repertoire af eksperimenterende kunst- og dokumentarfilm. Tro mod denne tradition præsenterer TRUST en række film af danske og udenlandske kunstnere, der på forskellig vis udforsker dokumentargenren. I et krydsfelt mellem fakta og fiktion sætter filmene spot på kollaborative processer, kunst i det offentlige rum, arkitektur, men også politiske emner som territorielle konflikter og migration.

Aftenens program:

Cel Crabeels, Nearly Present, Just Past, 2004
22 min.

Courtesy: the artist and Middelheimmuseum, Antwerp

I 1998 opstillede den amerikanske kunstner Dan Graham skulpturen Funhouse for Children på en plads i Antwerpen. Værket led dog en krank skæbne og blev i løbet af ganske kort tid ødelagt af en utilfreds offentlighed. Siden er det blevet genopført på plænen uden for Middelheimmuseum, men hvad har det betydet, at værket er blevet flyttet fra et pulserende byrum til en idyllisk museumshave? I denne dokumentar afdækker kunstneren Cel Crabeels historien bag skulpturen, som knyttes an til en undersøgelse af de udfordringer, der relaterer sig til at skabe kunst til det offentlige rum. Det offentlige rum er ofte forbundet med et demokratisk potentiale, men fungerer samtidig som en kampzone, hvor synspunkter konstant udfordres af både politikere, byplanlæggere, kunstnere og vandaler, der alle har forskellige forståelser af dets brug og funktion. 

Zin Taylor, Put Your Eye in Your Mouth: A Conversational Documentary Recording Martin Kippenberger’s Metro-Net in Dawson City, Yukon, 2007

22 min.

Courtesy: the artist and Supportico Lopez, Berlin

I starten af 1990erne påbegyndte kunstneren Martin Kippenberger projektet Metro-Net, der var baseret på hans visioner om et metro-system, som skulle forbinde hele verden. I samarbejde med sin nære ven, den østrigske arkitekt Reinald Nohal, begyndte han at opføre en række skulpturer i forskellige byer, som forestiller indgange til den fiktive undergrundsbane. En af disse blev opført i Dawson City, Yukon i 1994, og med afsæt i tilblivelsen og modtagelsen af denne specifikke skulptur undersøger Zin Taylor historien om Metro-Net-projektet gennem et interview med Reinald Nohal. 

Loïc Vanderstichelen & Jean-Paul Jacquet, La Cascade, 2015

15 min.

Forskeren Norbert Piron fra The Royal Institute of Cultural Heritage får af Museum of Fine Arts i Verviers til opgave at opliste og gendesigne deres samling. Piron gør opgaven til sin karrieres vigtigste højdepunkt. Han bliver dog hurtigt konfronteret med en række udfordringer, der gør missionen noget vanskelig til stor frustration for Piron, men da han føler sig allermest fortabt, får han hjælp fra højst uventet side – en nymfe bringer ham svar på alle hans problemer. 

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.