TRUST-Filmprogram i Vester Vov Vov #8

Joachim Hamou, UIP27, Preview, 2015. Still

Foto: Joachim Hamou, UIP27, Preview, 2015. Still

Som del af TRUST vises et filmprogram i Vester Vov Vov. Biografen, der blev grundlagt af en flok idealister, er Danmarks ældste fungerende art cinema, og siden begyndelsen har den været kendt for et varieret repertoire af eksperimenterende kunst- og dokumentarfilm. Tro mod denne tradition præsenterer TRUST en række film af danske og udenlandske kunstnere, der på forskellig vis udforsker dokumentargenren. I et krydsfelt mellem fakta og fiktion sætter filmene spot på kollaborative processer, kunst i det offentlige rum, arkitektur, men også politiske emner som territorielle konflikter og migration.

Aftenens program:

Joachim Hamou, UIP27, Preview, 2015

80 min.

UIP27 er en spekulativ drama-dokumentarisk fortælling om Israel-Palæstina-konflikten, som udspiller sig i år 2027. UIP er forkortelsen for “United Israel Palestine”, der henviser til et fremtidsscenarie for Israel og Palæstina-konflikten. I filmen har det internationale samfund, anført af FN, taget rollen som den nye besættelsesmagt, hvilket med andre ord betyder, at det nu er en international domstol, der administrerer konflikten. Filmen er blevet til på baggrund af række offentlige debatter, som Joachim Hamou har orkestreret på Moderna Museet i Malmø og La Passerelle i Brest, og udfolder forskellige aspekter af en konflikt, hvor det juridiske system står i skærende kontrast til de involverede parters personlige følelser og interesser.

 

Billetter:
Der gives 50% rabat ved fremvisning af TRUST-billet. Bemærk, at det er muligt at reservere pladser på Vester Vov Vovs hjemmeside, men rabat kan kun fratrækkes ved køb og afhentning i biografen.