Ditte Ejlerskov:
The Cult of Oxytocin

12. februar 2022 til 18. april 2022

Med udstillingen The Cult of Oxytocin skaber Ditte Ejlerskov en totalinstallation i Nikolaj Kunsthal, som tager alle rum i brug og skaber en individuel rejse for den enkelte gæst.

På væggene i Nedre Galleri kan man blandt andet opleve Ejlerskovs duotonede Gradiant Paintings, der er en serie malerier, der fungerer som kromoterapi. Kromoterapiens effekter blev diskuteret så tidligt som 1025 i Persian Canon of Medicine, hvor man metodisk brugte farvet lys til at balancere kroppens manglende energi - både på et fysisk, følelsesmæssigt, åndeligt og psykisk niveau. Det er altså helt individuelt hvilke farver den enkelte person har brug for. Ejlerskovs lange og langsomme penselstrøg virkede i atelieret som en meditation som mærkes helt ud til beskueren af billedet. 

I Øvre Galleri henvises publikum til videoprojektioner i loftet der understøttes af guidede meditation seancer. Efterfølgende udleveres en NFT-kode, så man kan hente seancen hjem på sin telefon og opleve den igen. 

Udstillingen indeholder også en virtuel skulptur af to kvindelige brydere der er skabt med inspiration fra The Uffizi Wrestlers, en antik skulptur af to mandlige brydere. De to kvinder figurerer i kunsthallen på store uldtæpper, som 3D-printede skulpturer, som malerier og i filmarbejder. Kvinderne repræsenterer to hormoner, der kæmper om magten i menneskets blod, oxytocin og adrenalin. Sidstnævnte fungerer som kultfigur for kunstneren og spiller en central rolle i hele udstillingen.

”Historisk set hænger kunst, videnskab og religion sammen. Mit virke de seneste år har været et konstant forsøg på at sammenføre dem igen. Derfor er Nikolaj Kunsthal som rum et altafgørende fundament for min kommende udstilling” - Ditte Ejlerskov, 2021 

Hvor: Øvre Galleri + Nedre Galleri
Hvornår: 12/2 – 18/4 2022