Enten / Eller

16. marts 2013 til 19. maj 2013

Udstillingen ”Enten/Eller” i Nikolaj Kunsthals Øvre Galleri tager forskud på filosoffen Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag 5. maj 2013 med et kærligt og kritisk blik på nutidens verden. I sit berømte filosofiske værk ”Enten – Eller”(1843) arbejdede Søren Kierkegaard med de to karakterer 'æstetikeren' og 'etikeren' som udgangspunkt for menneskets ageren.

Det er med de to begreber, ’æstetikeren’ og ’etikeren’, udstillingen ”Enten/Eller” tager fat i spørgsmålet om, hvordan det moderne menneske oplever, ser og møder verden. Som en æstetiker, der zapper i øjeblikket og lader sanserne råde, eller som den velovervejede etiker, der agerer efter det rationelle og med kritisk sans handler politisk og ideologisk? 

Sjældent er svaret entydigt, og netop spændingsfeltet mellem det æstetiske og det etiske er til diskussion i udstillingen.

I udstillingen er værkerne bogstaveligt talt placeret på hver sin fløj og lader det være op til publikum at opleve, sortere og finde vej mellem æstetikken og etikken.

 

Oplev 

Alfred Boman (S), Birgit Brenner (D), Christian Falsnaes (DK), Ahmad Ghossein (LB), Jeppe Hein (DK), Tom Hillewaere (B), Pieter Hugo (SA), Renzo Martens (NL), IEPE (NL), Stine Marie Jacobsen (DK), Cia Rinne (FI), Kirstine Roepstorff (DK), David Armstrong Six (CA), Liv Strand (SE), Salinas & Bergman (N), Tal R (DK), Kerry Tribe (USA) og Lee Yongbaek (KR)