FOKUS 2019

28. februar 2019 til 31. marts 2019

FOKUS festival 2020 vil ikke have Open Call. Der vil være jubilæumsfejring af festivalen i 2020.

FOKUS VIDEOKUNSTFESTIVAL 2019

Marts måned byder på masser af nye indtryk og oplevelser i Nikolaj Kunsthal og det omkringliggende Københavns Kulturkvarter.
FOKUS videokunstfestival 2019 byder på samfundsrelevante temaer på otte kulturinstitutioner i København
Sæt dine vanlige streamingstjenester på pause, og find et nyt FOKUS med videokunst, der bevæger sig langt fra mainstream. I år byder FOKUS blandt andet på video-vandring, virtual reality værk af Christian Lemmerz og awardshow i Hofteatret.
Den 9. udgave af FOKUS videokunstfestival byder i år på 10 nye opsigtsvækkende videoværker skabt af danske og internationale kunstnere. En jury bestående af professionelle fra kunst- og filmbranchen har udvalgt 10 værker blandt de mange indsendte open call-forslag fra hele 20 forskellige lande.

EVENTS I KØBENHAVNS KULTURKVARTER
I år byder FOKUS på flere spændende events. Der vil blandt andet være mulighed for at deltage i en video-vandring i Københavns Kulturkvarter: FOKUS Walk'n'Talk er en guidet tur til udvalgte udstillingssteder i Kulturkvarteret, hvor gæsterne kan opleve nogle af værkerne og få indblik i hvad der ligger til grund for filmene. Det hele afsluttes med kaffe på DACs café i BLOX.

Hofteatret vil danne en smuk og historisk ramme om de ti nominerede værker til dette års awardshow, som vil blive afholdt d. 28. marts. Her vil der være mulighed for at se alle filmene med introduktion af kunstnerne og nyde et glas vin - og selvfølgelig opleve værkerne på det store lærred i den gamle teatersal.

Som noget nyt i år vil der blive bygget en arkitekttegnet pavillon på Bertel Thorvaldsens plads, hvorfra man via FOKUS-appen og plakaterne kan se filmene på sin mobil. Alt, man skal gøre, er at downloade appen, scanne billedet og nyde FOKUS. De sidste to uger af festivalen kan man i Nikolaj Kunsthal opleve Christian Lemmertz’ helt nye virtual reality værk, Traum, der lader beskueren bevæger sig i grænselandet mellem drøm og virkelighed. Billetter bestilles og købes i skranken (pris: 20,-) Læs mere om TRAUM.

Se mere på www.fokusfestival.dk hvor du kan se de 10 udvalgte videokunstfilm, finde locations mm.