Ian Ingram:
Next Animals

15. januar 2015 til 22. januar 2015

Udstillingsåbning og artist talk torsdag 15. januar 2015 kl. 17

Den Los Angeles-baserede kunstner og robotteknolog Ian Ingram bygger robotsystemer og mekatronik inspireret af dyrs morfologi og adfærd, af maskiners former og bevægelser, og af de fortællinger vi har om dyr.

Ian Ingrams robotsystemer er beregnet på at leve sammen med og interagere med dyr i naturen, og Ingrams kunst er ofte legende og humoristisk med rod i seriøse refleksioner over forholdet mellem maskiner og levende væsener. 

Udstillingen Next Animals i Nikolaj Kunsthal er resultaterne af hans Artist in Residency ophold i København, hvor han har arbejdet med at skabe en robot, der kan gå i dialog med danske husskader. Ingrams ophold er støttet af CPH AIR (Copenhagen Artist in Residency) og Statens Kunstfond.

Om Ian Ingram
Ingram har udstillet sit arbejde internationalt, herunder på Andy Warhol Museum i Pittsburgh, PA, på Museum of Modern Art of Toluca, Mexico, Yada Gallery i Nagoya, Japan og Eyelevel Gallery i Halifax, Nova Scotia. Ingrams skulpturer findes i samlinger ved Carnegie Science Center og Children’s Museum of Pittsburgh. 

Ian Ingram er inviteret som Artist in Residency af ROCA (Robot Culture and Aesthetics), en praksis-baseret forskergruppe der arbejder med robotkultur og æstetik ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, i 10 uger. 

 

Presseomtale

I december 2014 blev der afholdt robotworkshop. Læs Informations reportage fra workshopen

Kunsten.nu har talt med Ian Ingram. Læs Kunsten.nu's interview

 

Hent katalog fra udstillingen (pdf)