Lotte Nielsen:
Letters from St. Petersburg

12. august 2021 til 22. august 2021

I et poetisk og sanseligt billedsprog tegner Lotte Leth Nielsen i filmen Letters from St. Petersburg et indlevet portræt af en gruppe unge russere fra LGBT+-organisationen Coming Out. De unge mennesker i filmen bevæger sig langt over grænsen for acceptable normer for køn og seksualitet i et Rusland der, ikke mindst siden vedtagelsen af Loven mod Homopropaganda i 2013, har oplevet en decideret tilbagegang, hvad angår leveforhold og basale rettigheder for LGBT+-personer.

Med udgangspunkt i de unges egne universer af musik, tekster og historier viser Lotte Leth Nielsen blandt andet hvad det vil sige at skille sig ud fra normen i et samfund, der med magt forsøger at undertrykke alle livsformer, der ikke lever op til de konservative, patriarkalske værdier, man fra regerings side alene ønsker at fremme. Filmen forløber hen over et par dage, hvor de unge er samlet i kollektivet Triglinki i det centrale Skt. Petersborg.

Letters from St. Petersburg er producet af Frau Film med støtte fra Statens Kunstfond, Augustinus Fonden og Oda & Hans Svenningsens Fond

Letters from St. Petersburg har premiere i Nikolaj Kunsthal og vises under Copenhagen 2021, som foregår i København fra 12.- 22. august. 

Se stills fra film og læse pressemeddelelse HER

Hvor: Nedre Galleri  
Hvornår: 12/8 – 22/8 2021