Pixelade

30. august 2014 til 9. november 2014

- en udstilling for alle fra 0 til 116 år 

 

Hvad sker der inde i en computer? Hvordan ville det være, hvis man kunne komme ind bag skærmen - og hvad sker der, når man er der sammen med andre?

PIXELADE er det nyeste skud på stammen i Nikolaj Kunsthals mangeårige tradition for at skabe en særlig udstilling med samtidskunst for børn, unge og de voksne, der ledsager dem. 

I et univers, hvor alt er opløst i pixels med et væld af farverige flytbare elementer, lyde og skiftende lyssætning, inviteres alle til at eksperimentere med former, farver, kombinatorik og rumlige strukturer. Man kan prøve forskellige processer og spil og udforske legen og spillets kombination af frihed, regler, improvisation og kreativ opgaveløsning. Udstillingen kan opleves og prøves af alle i alle aldre, alene og i fællesskab.

PIXELADE er en interaktiv totalinstallation skabt af billedkunstnerne Malene Bang og Katja Løgstrup-Hansen i samarbejde med spiludviklere fra Copenhagen Game Collective.

Malene Bang og Katja Løgstrup-Hansen er begge uddannet fra Det kgl. danske Kunstakademi i 2012.  

 

PRESSEKLIP

 

Magasinet Kunst

”Det er den bedste udstilling jeg nogensinde har været på”, udbryder min mor og fortsætter, ”Dét er da kunst, man kan forstå!” Og ja, det er det – altså kunst man kan forstå. Det er kvadratisk og håndgribeligt, og alligevel virkelig godt gennemtænkt. Der er underholdning for de fleste, om man ønsker at bygge en verden af kubiske puder, blive en del af et computerunivers eller rykke hele matematiktimen ind i kirkerummet og erstatte de små centikubes fra den gængse undervisning med kubiske puder i legevenlig størrelse.

Læs hele reportagen

 

Fine Spind

“Det er vigtigt, at børn får en portal til at komme ind i kunstens verden. Nikolaj Kunsthal gør meget for at nå ud til skolerne med udstilling, så det ikke kun er børn, der i forvejen kommer med på museum, som får muligheden for at opdage, at kunst er spændende,” siger Malene Bang. 

Læs hele interviewet

 

INDEFRA UDEFRA

"...den aldersspredning på 4 år imellem vores børn, der ellers nogen gange kan være et problem når vi skal finde en fælles aktivitet, var absolut ikke noget vi behøvede at bekymre os om. Der var helt sikkert noget for alle, også de voksne.

Lydsiden var især noget af det der imponerede mig, og som jeg synes var et vigtigt element i forhold til at få en fornemmelse af at være inde i en computer. Og derudover var det virkelig rart, at man bare kunne lade børnene løbe rundt, uden at man konstant skulle holde øje med om de rørte ved noget de ikke måtte. Alt kunne leges med. Så en stor anbefalig herfra!"

Læs mere på bloggen INDEFRA UDEFRA

 

Åbningsfest 30. august 2014 kl. 12-17 

Udstillingen er en videreudvikling af sanseudstillingen Pixelade og det sovende kvæg, der blev vist på Brandts i foråret 2014. 

Foto: Brandts