ANDREAS EMENIUS:
WHEN THE UNKNOWN BECOMES FAMILIAR

8. februar 2019 til 9. juni 2019

ANDREAS EMENIUS: WHEN THE UNKNOWN BECOMES FAMILIAR

Andreas Emenius har etableret sig selv som en kunstner der arbejder med krydsfeltet imellem klassisk billedkunst, installation og video, og har igennem tiden skabt shows der har tiltrukket stor opmærksomhed både indenfor og udenfor kunstverdenen. Hans værker drager erfaring fra en dyb forståelse af maleriets historie, filtreret igennem personlig erfaring og sport, og de arbejder med mødet imellem det banale hverdagsliv og det ukendte i spiritualiteten. 

Emenius har igennem tiden samarbejdet med forskellige kunstnere. Han har blandt andet instrueret adskillige anderkendte musikvideoer til Trentemøller, Grammis award winner Jenny Wilson m.fl. I samarbejde med designer Henrik Vibskov, har han også skabt de internationalt anderkendte kunstprojekter'The Fringe Projects' og 'The Circular Series' (VibskovEmenius). 

I den kommende udstilling 'When the Unknown Becomes Familiar' af Andreas Emenius, dykker vi ned i ritualernes betydning for vores selvforståelse. Igennem en kombination af fysisk performance, musik samt maleri og skulpturer, i samspil med den imponerende arkitektur, vil udstillingen give et sanseligt billede af de daglige ritualer der omgiver os alle, og stille skarpt på mødet imellem det højkulturelle og de banale ritualeri hverdagslivet.

UDSTILLINGEN ÅBNER D. 7. FEBRUAR I NEDRE GALLERI I NIKOLAJ KUNSTHAL

PERFORMANCE ER MAN., TIRS., TORS. OG FREDAG KL. 14 - 17

LØR., SØN. KL. 13 - 16

INGEN PERFORMANCE ONSDAG.